wethouder-akkerman-openingHOORNAAR • Met klappende ballonnen en een oorverdovend concert van fluitjes gingen donderdagochtend in Hoornaar de GiGa-activiteiten van start.

Met GiGa, wat staat voor ‘Giessenlanden inspireert Giessenlanden activeert’, wil de gemeente een impuls geven aan een actieve, sportieve, gezonde en culturele leefstijl van alle inwoners in Giessenlanden. Een vijftal coaches maakt deel uit van dit nieuwe initiatief.

Onderdeel van de aftrap was de ondertekening door alle partners (tien basisscholen, Stichting Kindercentra Alblasserwaard, Stichting Wasko, Kindercentrum Bobbi, De Lange Wei, Syndion en gemeente Giessenlanden) van de samenwerkingsovereenkomst. Rond 10.15 uur verzorgde wethouder Harmen Akkerman en enkele kinderen door ballonnen zo ver op te blazen totdat ze klapten voor de echte openingshandeling. Het klappen van de ballonnen werd gevolgd door een fluitconcert van de kinderen, op fluitjes die ze daarvoor gekregen hadden. Aansluitend waren er allerlei GiGa-activiteiten voor jong en oud op het Dirk IV-plein in Hoornaar.

‘Door middel van een diversiteit aan activiteiten wil GiGa een positieve bijdrage leveren aan een actieve samenleving’, meldt de gemeente in een persbericht. ‘Allerlei beleidsdoelen op het gebied van volksgezondheid komen daarbij aan bod. Denk hierbij vooral aan gezondheid, preventie, vroeg signalering, activeren, participatie, vitaliteit en leefbaarheid.’

Het GiGa-project bestaat uit vier verschillende programma’s:img-20161013-wa0002

  • Buitengewone sportieve en culturele scholen
  • Buitengewone actieve dorpen
  • Buitengewone beweging in de zorg
  • Buitengewone vitale verenigingen

Iedere deelnemende partij kan per programma aan diverse activiteiten deelnemen. De activiteiten worden uitgevoerd door het GiGa-team, veelal in samenwerking met de betreffende partijen. ‘Fit worden (en blijven) is natuurlijk veel meer dan een doel op zich. Het maakt deel uit van een beter leven: regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op gezondheid, sociale verbondenheid en productiviteit.’

Bron: Het Kontakt Alblasserwaard