Vorig jaar was de dansclinic op de School met de Bijbel al een succes. Alle reden dus om ook dit jaar Monique de Groot weer uit de nodigen om samen lekker te dansen. Ze had voor iedere groep een dans voorbereid. Benieuwd hoe zij (en de kids) dit hebben ervaren? Je leest het hier in haar blog.

“Mijn doel was om de kinderen met een glimlach de sportzaal uit te zien lopen. Niet omdat ze alleen lekker gedanst hebben, maar ik wilde ze ook graag het een en ander leren over jezelf presenteren en samenwerken. Zo moesten ze tijdens de clinic met elkaar verschillende poses bedenken. Echt, ze kwamen met de meest bijzondere poses. Zo knap!

Ik had verschillende groepjes gemaakt, die ik ieder een ander dansje aanleerde. Op het eind moesten ze voor elkaar optreden. Daar kwam het stukje presenteren voor een groep aan bod. Ik vind het belangrijk dat ze op jonge leeftijd hier al mee te maken krijgen want het komt op latere leeftijd heel vaak terug. Natuurlijk vonden ze dit optreden heel spannend, maar ze hebben het allemaal gedaan.

De combinatie van dans, samenwerken en presenteren was dus een groot succes. Ik heb kinderen zien lachen, ik heb kinderen plezier zien hebben en ik heb kinderen zien bewegen. Daar draait het toch om? “

Mocht je dit nu lezen en denken: dat is iets voor mijn zoon of dochter! Monique ( geeft elke maandagavond van 18:30 tot 19:30 streetdanceles in de Smidse Berg in Noordeloos. Iedereen vanaf groep 4 is welkom voor 2 gratis proeflessen. Bel haar wel even op 0630430582 of stuur een mailtje naar moniquedegrootx@hotmail.com.